KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Vijf borden voorverwarmen.
Appel schillen, in vier parten snijden en klokhuis verwijderen. Elkt part in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
Eendeborstfilets van vel ontdoen en licht met zout en peper bestrooien.
In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborst in 6 minuten van buiten bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren.
Eendenborst uit pan op 1 bord leggen en in aluminiumfolie verpakken.
Achtergebleven bakvet uit pan schenken (wordt niet meer gebruikt) en pan terug op vuur zetten.
Sinaasappelsap toevoegen, vuur hoog draaien en alle aanbaksels goed losroeren.
Honing en tijm erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen.
Pan van vuur nemen en klontjes koude boter snel met garde door saus kloppen, zodat mooie gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
Eendenborst schuin in dunne plakken snijden. Sinaasappelsauss over vier borden verdelen. Eendenborstplakjes en appelschijfjes om en om dakpansgewijs in saus leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

appie4325

zegt:
Een supermalse eendenfilet krijg je als de filet 24 uur van te voren met grof zout insmeert, voor het braden afspoelen en droogdeppen..komt uit de zw hoek van Frankrijk, de eendenstreek!!
Frans Lievens

zegt:
Ik heb dit recept gisteren zelf weer gemaakt voor 5 personen en ze vonden het geweldig.
sylvain Vuyge

zegt:
Zeer lekker en eenvoudig.
julia

zegt:
Ziet er lekker uit! Dit gaan we proberen:p
Jeffrey

zegt:
Je moet de eend tot op het vlees insijden en bakken zonder boter.

Je kan ook sinaasappel Jus maken:

Suiker karameliseren.
Sinaasappelsap (vers) erbij.
Bij binden met ontbijtkoek.
Bas

zegt:
Dit is een heerijk recept, ik doe er zelf een scheutje port door, en dat maakt 't net wat steviger.
Pieter

zegt:
Heleen en Carla, beide hartelijk bedankt voor de snelle reactie! Aangezien ik met verse mango werk ga ik deze idd koud op het warme bord leggen! Geniet van een gezellige kerstmis en laat het smaken!
Liliane

zegt:
Carla
Bedankt voor je reactie, vriendelijk van je! Nu hopen en duimen dat het een gerecht wordt om duimen en vingers van af te likken :p
çarla

zegt:
De mango kan je koud op het bord leggen. Borden graag voorverwarmen, dan komt alles goed. En tijm (heel weinig, erg sterk van smaak) mag je zelf kiezen. Takje kan je meekoken en weer verwijderen.
Heleen

zegt:
Ik heb gedroogde mango gebruikt, die ik even heb laten weken in warm water en daarna even heb meegebakken met de stukjes appel.Ik heb tijm-honing gebruikt met wat verse tijm.Veel plezier.