-
Rode saus voor bij de Shoarma
Categorie: Bijgerechten, Koud
10 min
Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
-
Indische hutspot
Categorie: Stamppot
40 min
Ingredienten: geschilde aardappelen voor 4 personen, 1 grote zak hutspot, 1 ui, grof gesnipperd, 250 gram gehakt, 1 zakje boemboe voor nasi, boter, zout, peper, sambal.
-
Likkepot
Categorie: Koud
15 min
We lusten hier thuis graag Likkepot en het werd ook regelmatig gekocht.
Zo kwam ik zelf op het idee om het zelf eens te maken.
Ingredienten: 1 bolletje smeerworst (huismerk), 1 kuipje roomkaas met knoflook, of Boursin, beetje room of koffiemelk, peper, 1 ui, heel fijn gesnipperd
-
Tagliatelle met uiensaus
Categorie: Pasta's
45 min
Ingredienten: Voor de saus:, 40 gr. boter, 30 gr. bloem, 5 dl. bouillon, 1 eetlepel grove mosterd, 3 grote uien, grof gesnipperd, Voor het bakwerk:, 15 gr. boter, 125 gr. spekblokjes, 500 gr. gehakt, 250 gr. champignons in plakjes, 1...
-
Leverworst in het zuur
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: het nat van een lege pot augurken (gewoon in de pot laten zitten)., 1 goedkope leverworst (zit veel meel in, blijft dus stevig)., suiker, peper, azijn
-
Grillworst in bladerdeeg
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 1 grillworst (huismerk), 1 pakje bladerdeeg (huismerk), 1 ei
-
Speciaalsaus
Categorie: Bijgerechten
10 min
Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf.
Nu heb ik 15 jaar in de catering o...
Ingredienten: een halve pot met mayo, een flinke scheut currysaus, 1 of 2 uien, heel fijn gesnipperd, 1 eetlepel sambal (probeer het zelf uit qua scherpte)
-
Kersensaus
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 1 pot kersen op sap, goed uit laten lekken, 1 zakje vanillesuiker, basterdsuiker of rietsuiker (gebruik ik zelf), koek/speculaaskruiden, maizena
-
Makkelijke gado-gado
Categorie: Bijgerechten
10 min
Ingredienten: ijsbergsla, 6 gekookte eieren, 1/2 komkommer in dunne plakjes geschaafd, koude sateh saus, handje vol taugeh, kroepoek
-
Gehaktbrood
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 500 gram gehakt, 2 grote uien, grof gesnipperd, gehaktkruiden, Italiaanse kruiden, paneermeel, tomatenketchup, boter, peper, bruine basterdsuiker
-
Appel Crumble
Categorie: Nagerechten
60 min
Ingredienten: 1 kg stevige appels, 150 gram bloem, 150 gram koude boter, 150 gram rietsuiker + 3 eetlepels, 50 gram havermout, kaneelpoeder
-
Bietenstamp met Geitenkaas
Categorie: Stamppot, Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 4 gekookte bieten (in blokjes gesneden), 1 kg geschilde aardappelen, 2 grote uien (grof gesnipperd), 1 appel (grof gesnipperd), 250 pittige geitenkaas (in blokjes gesneden), boter om in de bakken, zout & peper
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade