KookJij

Kersensaus

Een heerlijk kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Alie Arts
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersensaus te bereiden

Breng het sap van de kersen aan de kook, voeg zoveel suiker toe dat het een zoet geheel is.
Vanillesuiker er bij en koekkruiden naar smaak.
Bind het met de maïzena.
Doe de kersen er bij en laat het koud worden.

Mijn kookverhaal (Alie Arts)

Heerlijk bij pudding, vla en ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hi Xandra,
Ik hou altijd het onderstaande aan;

Nodig per liter:
Saus: .... circa 30 gram
Soep: .... circa 30 gram
Pap: ...... circa 50 gram
Xandra

Xandra zegt:
Ik zocht het recept voor gebonden kersensap uit pot kersen, maar zie in dut recept geen afmetingen staan op hoeveel sap er hoeveel maïzena gaat.