KookJij

Antwarpse kost op mijn manier

Een heerlijk antwarpse kost op mijn manier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Antwarpse kost op mijn manier te bereiden

Aardappelen gaar koken.
Gehakt mengen met het eike, ajuin, chapelure en kruiden.
Maak er een broodje van en bak deze langs beide kanten bruin aan.
Voeg vervolgens 2 pollepels krieken met vocht toe.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
De kriekes in een pot en deze op een zacht vuur opwarmen, hou wel 2 soeplepels sap aan de kant.
Hier word de pudding poeder in opgelost.
Als de krieken aan het borrelen zijn de opgeloste pudding poeder toevoegen en zachtjes eronder mengen.
De aardappelen pureren, kruiden en het vocht van het vlees eronder roeren.
Snij het vlees in mooie schijven dresseer op bord, de puree erop en de krieken er rond.
Garneer af met een takje bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Degene die andere kruiden willen gebruiken geen probleem.
Laat jullie fantasie de vrije loop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Jep, dat is 'm! Dank je, ik sla 'm gelijk op bij mijn favorieten! :-;
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Mijn vriendinnetje had zin in dit recept, laat het smaken ;-)
yvonne

yvonne zegt:
Ok ga het eens maken!
irka

irka zegt:
Ben van Limburg, maar heb altijd geweten dat het recept Antwerps is!:p
derbyke

derbyke zegt:
Yvonne, dan moet je zeker maar eens klaarmaken is nogthans een bekend oud recept. Heb het meekregen van mijn ouders en zij van hun ouders. En neem het van mij aan het zijn echte of waren echte senioren van t'stad :);):p
yvonne

yvonne zegt:
Ik ben antwerpenaar maar dit recept heb ik nog nooit gehoord of gezien!
Anna

Anna zegt:
Hahahaha!:p;):p
derbyke

derbyke zegt:
Zal het recept toch nog moeten aanpassen ben de ajuin vergeten, doeme toch, oeps sorry :);):p
derbyke

derbyke zegt:
In de sacoche ( handtas )
maske ( meisje ):);):p ik bedoel er mee het lekken en niet likken :);):p
Anna

Anna zegt:
En nu in het abn??:p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Flavia, een simpel gerechtje maar toch apart :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Zeker doen. 't Is in de sacoche ! goe maske :);):p
flavia

flavia zegt:
Dat ziet er prima uit.:);):p
Anna

Anna zegt:
Nou, deze ga ik ZEKER eens maken, wat was dat zalig, zeg! Om je vingers bij af te lekken! (zo wel goed?:p:p)