KookJij

Stamppotje van verschillende sla soorten

Dit stamppotje is leuk en lekker voor de overgang van de seizoenen, zomer/herfst of lente/zomer. Geen zware winterstamppot maar een wat "lichtere" versie. Dit komt natuurlijk door de frisheid van de sla. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld sukade lapjes of andere vleesstoofschotels. Voor dit stamppotje kun je het beste voor de wat stevigere sla soorten kiezen zoals: rucola, ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla. De camembert en het katenspek maken het geheel tot een wat uitbundiger gerecht. Je kunt het ook gewoon wat simpeler houden door deze ingrediënten weg te laten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppotje van verschillende sla soorten te bereiden

  1.  Maak de gekookte aardappelen fijn met een stamper of pers.
  2. Voeg de lente ui, peterselie, camembert, katenspek, roomkaas en mosterd toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg wat olijfolie toe om er een mooi glad geheel van te maken en maak op smaak met peper en zout
  4. Voeg net voor het opdienen de sla toe en meng die door het geheel.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker bij bijvoorbeeld sukadelapjes of een vleesstoofschotel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst