KookJij

Recept voor Gefrituurde Eieren met Tamarinde Saus

Bij dit Thaise street-food gerechtje past een pikant verhaaltje : Een moeder van een schone dochter dreigt haar aanstaande schoonzoon om zijn "eieren" te frituren, als hij niet lief genoeg zou zijn voor zijn aanstaande vrouw. Wellicht een sprookje uit "Duizend - en - een - Nacht"
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. We doen de olie in de wadjan (3 a 4 cm hoog) en doen de gesneden knoflook er meteen bij. We verhitten de olie op een matig hoog vuur en frituren de knoflook mooi bruin. We halen de gefrituurde knoflook met een schuimspaan er uit en laten die uitlekken op keukenpapier.
  2. Dan gaan we de gepelde hardgekookte eieren frituren, tot deze rondom van een mooi bruin laagje zijn voorzien. We halen ze eruit en laten ze afkoelen. Ze worden dan in de lengte gehalveerd.
  3. Voor de zoet-zout-zure saus doen we de ingredienten in een sauspannetje en blijven net zo lang verhitten (en omroeren) tot alle suiker is opgelost en de saus lobbiger is geworden.
  4. Leg de gehalveerde eieren op een schaal met de snijkant naar boven en verdeel daarover de helft van de saus.
  5. Strooi daarover de gefrituurde uitjes, knoflook en lombok en versier met kortanderblaadjes.
  6. Geef er een bolletje jasmijnrijst er bij en nog wat tamarinde saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je drinkt er warme thee bij of koud bier.
Als wijn is een pittige rosé wijn wellicht het meest te verkiezen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst