-
Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Categorie: Groenten, Kerst, Kerst
30 min
Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k...
Ingredienten: Groene mini asperges, Haricot verts, Sugar snaps, Mini tomaatjes
-
Eendenbout met portsaus
Categorie: Gevogelte, Kerst
120 min
Elk jaar op vakantie leer je weer nieuwe gerechten kennen. Dit gerecht is een van mijn favorieten, een specialiteit die je vaak tegenkomt in Zuid-West Fran...
Ingredienten: 4 (tamme) eendenbouten, boter en olijfolie, 10 tenen knoflook, 6 jeneverbessen, 4 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 4 takjes platte peterselie, portsaus: 250 ml. gevogeltefond/bouillon, 100 ml rode port, enkele lepels van...
-
Aardappel-sneeuwman-puree voor de kleintjes
Categorie: Aardappels, Kerst
20 min
Ingredienten: 10 tal aardappelen, 1 eitje, peper, zout, muskaatnoot, olijfolie, 1 blaadje bladerdeeg 10/10, erwten, wortel, schil van een komkommer, takjes rozemarijn
-
Chocolade-amaretti cassata uit Delicious
Categorie: Koud, Kerst
30 min
Ingredienten: 75 g amarettikoekjes, 75 g mariabiscuitjes, 150 g pure chocolade, 1 el cacaopoeder, 3 el Amaretto + extra voor dopen & saus, 125 g fijne kristalsuiker, 125 g ongezouten boter, zacht, 3 eieren, gesplitst, 1 pak lange ving...
-
Kerstpudding
Categorie: Kerst
120 min
Ingredienten: 20 gr zestes van sinaasappel, 20 gr fijngehakte gember, 25 gr bitterkoekjes, boter om in te vetten, 3 eieren, 1 appel, 1 peer, 1 klontje boter, citroensap, 3 dl melk, rum
-
Eendenborst vergezeld met dronken peren in porto
Categorie: Wild, Kerst
20 min
Ingredienten: eendeborstfilet ± 600 g, 2 peren conference, veenbessenconfituur, 2 lapjes gerookt ontbijtspek in blokjes gesneden, porto, zwarte peper, cajunkruiden
-
Hazeragout met knoflooksaus en tagliatelle
Categorie: Wild, Kerst
60 min
Ingredienten: 4 hazebouten ( circa 600 gram uitgebeend hazevlees), 50 gram boter, 50 gesnipperde ui, 1/2 tl zout, versgemalen witte peper, 1 el tomatenpuree, 1/4 liter Chianti, 1/8 liter bruine wildfond, VOOR DE KNOFLOOKSAUS:, 4 teent...
-
Peperkoekstraat
Categorie: Kerst
45 min
Ingredienten: ongesneden oude wijvenkoek (klinkhamer), 2 eetl. witte basterdsuiker, 150 gram monchou, ca. 12 pepernoten, 3 wafelrolletjes (suncone), 2 plakjes roze kokosbrood, rozijnen, 1 eetl. chocoladehagelslag
-
(Kerstklok) pannenkoeken met appel
Categorie: Kerst
25 min
(Kerstklok) pannenkoeken met appel
Ingredienten: ongeschilde handappels, boter, lichtbruine basterdsuiker, rozemarijn, bramen (a 125 g), (kerstklok) pannenkoeken, Griekse yoghurt 10% vet, eventueel poedersuiker
-
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
Categorie: Groenten, Vegetarisch, Kerst
90 min
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
Ingredienten: knolselderij (ca. 700 g) , olijfolie , extra vergine olijfolie , Blue Stilton met port (Feestelijk PLUS), grofgehakte walnoten, platte peterselie (à 15 g), zout, peper
-
Winterse kruidnootjes tiramisu
Categorie: Kerst, Nagerechten
20 min
Ingredienten: 250 gram kruidnootjes, 100 ml sterke espressokoffie, 3 eierdooiers, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram mascarpone, 250 gram crème fraîche, 2 eetlepels kaneel- of sinaasappellikeur, (Grand Marnier, Cointreau...
-
Exotische fruitsoep
Categorie: Koud, Kerst
25 min
Ingredienten: - 1 kg exotische vruchten (carambole, tamarillo, ananas, kiwi, sinaasappel...), - 1,2dl rode wijn, - 1dl rode port, - 300g fijne suiker, - 2 eetlepels gelei van rode bessen, - 2 kaneelstokjes, - 1 vanillestokje, - 3 stuk...
-
Kerststol
Categorie: Kerst, Gebak
350 min
Ingredienten: 1000 gram bloem, 100 gram gist, 500 ml melk, 200 gram suiker, 450 gram gesmolten boter, 10 gram citroenrasp, 0,5 theelepel kardemon, 0,5 theelepel nootmuskaat, 10 gram zout, 500 gram rozijnen, 150 gram krenten, 150 gram...
-
Cocktail crevettes Hollandaise
Categorie: Koud, Kerst
15 min
Ingredienten: 300 gr. garnalen (grise), 2 dl. Slagroom, 1-2 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 tl paprikapoeder, 1 tl citroensap, 1 el whiskey (desnoods sherry), Peper, Handvol sla, Peterselie of koriander
-
klassieke Franse kogelbiefstuk met bearnaisesaus
Categorie: Hoofdgerecht, Kerst
60 min
Ingredienten: Voor de biefstuk: 4 kogelbiefstukken van elk 125/150 g elk; 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie; 1 klontje van 25 g boter; versgemalen zwarte peper en zout naar smaak; takjes dragon om te garneren., Voor de saus: 1 fi...
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers