KookJij
Lees meer Lees minder

Kerst

Op deze pagina vind je alle feestelijke kerstrecepten voor een onvergetelijk kerstfeest voor de (klein)kinderen. Wat denk je bijvoorbeeld van kerststerren gevuld met aardbeienjam?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Kerst1 recepten

    1. Ingredienten: eendeborstfilet ± 600 g, 2 peren conference, veenbessenconfituur, 2 lapjes gerookt ontbijtspek in blokjes gesneden, porto, zwarte peper, cajunkruiden
    2. Ingredienten: 10 tal aardappelen, 1 eitje, peper, zout, muskaatnoot, olijfolie, 1 blaadje bladerdeeg 10/10, erwten, wortel, schil van een komkommer, takjes rozemarijn
    3. Ingredienten: 75 g amarettikoekjes, 75 g mariabiscuitjes, 150 g pure chocolade, 1 el cacaopoeder, 3 el Amaretto + extra voor dopen & saus, 125 g fijne kristalsuiker, 125 g ongezouten boter, zacht, 3 eieren, gesplitst, 1 pak lange ving...

    4. Ingredienten: 1 cake van 500-600 g of, 1 pak lange vingers, 4 eetlepels sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau, naar eigen smaak), 5 eiwitten (200 g), 400 g suiker, 1 ltr vanille- of karamelijs, 2 eetlepels cognac of veel ster...
    5. Ingredienten: 1000 gram bloem, 100 gram gist, 500 ml melk, 200 gram suiker, 450 gram gesmolten boter, 10 gram citroenrasp, 0,5 theelepel kardemon, 0,5 theelepel nootmuskaat, 10 gram zout, 500 gram rozijnen, 150 gram krenten, 150 gram...
    6. Ingredienten: amandelsnippers, fruitontbijt, slagroomijs
    7. Ingredienten: 4 pastinaken, in stukken van 3 cm, 8 rode bietjes, met wat loof eraan, goed gewassen, 8 jonge wortelen, met wat loof eraan, goed gewassen, 8 kleine witte uien, met stuk steel, 1 kleine zoete aardappel ( liefs de witte va...
    8. Ingredienten: 600 gram Hertenfilet, 8 jeneverbessen, 2 blaadjes verse laurier, 10 peperkorrels, 1 kleine Spaanse peper, 20 gram boter, 1 el virgine olijfolie, grof zeezout, SAUS, 1 fles goede rode wijn, 50 ml balsamicoazijn, 3 sjalotj...

    9. Ingredienten: 170 g pure chocolade, 250 g boter, 6 eieren, 300 g suiker, 1 tl vanille aroma, zout,, 220 g bloem, 200 g gemalen hazelnoten, 3 el poedersuiker
    10. Ingredienten: 500 gram suiker, 1/3 liter siroop, 1 ei, 500 gram boter, 3 deiliter slagroom, 2 eetlepels gemberpoeder, 2 eetlepels gemalen kaneel, 2 eetlepels gemalen kruidnagel, 1 eetlepel gemalen kardemom, 1 eetlepel maagzout (bicarb...
    11. Ingredienten: 20 gr zestes van sinaasappel, 20 gr fijngehakte gember, 25 gr bitterkoekjes, boter om in te vetten, 3 eieren, 1 appel, 1 peer, 1 klontje boter, citroensap, 3 dl melk, rum
    12. Ingredienten: 0,5 l. olie, 1 t.l. kaneel, 1 glas suiker, 1 eetl. poedersuiker, 1 beker zure room, 4 t.l. bakpoeder, 6 st. eieren, 2 glazen (5 ml) bloem, 1,5 pakje vanillesuiker, 1 kg. cottage cheese (kwark)
    13. Ingredienten: 4 hazebouten ( circa 600 gram uitgebeend hazevlees), 50 gram boter, 50 gesnipperde ui, 1/2 tl zout, versgemalen witte peper, 1 el tomatenpuree, 1/4 liter Chianti, 1/8 liter bruine wildfond, VOOR DE KNOFLOOKSAUS:, 4 teent...

    14. Ingredienten: 250 g tarwebloem, 1 afgestreken theel bakpoeder, 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 flesje Rumaroma, 1 mespunt kardamom, 1 mespuntje kaneel, 1 ei, 75 g koude boter of margarine, Voor garnering:, gezeefde poedersuiker,...
    15. Ingredienten: boter om in te vetten- 1 sinaasappel-, 350 gram zelfrijzend bakmeel- 4 theel. kaneelpoeder-, 200 gram boter-, 1 ei-, 100 gram suiker-, bloem om te bestuiven-, 250 gram poedersuiker-, 1 eetl. gehakte gek...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  2. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell
  3. Deense rundvleessoep
    Deense rundvleessoep Categorie met Vlees
    Soep uit een pakje met een eigen draai eraan. Ingredienten: 1 pakje Deense rundvleessoep (Honig), 250 gr. Soepballetjes, rund, 250 gr. Champignon, 200 gr. Winterwortel, 100 gr. Bos/lente-ui, 1,5 l. Water
  4. Kip prutje
    Kip prutje Categorie Gevogelte
    Ik heb dit gemaakt met wat ik in huis heb, want weggooien doen we niet Ingredienten: ½ bakje champignons in stukken, 1 rode paprika in blokjes, 2 teentjes knoflook in plakjes, 125 gram gerookte spekblokjes, 1 grote ui niet te fijn gesnipperd, ½ winterwortel in blokjes, 1 blikje tomatenpuree of uit de tub
  5. Pastitsio met Lam en Feta - Kaas
    Pastitsio met Lam en Feta - Kaas Categorie Pasta's, Ovenschotels, Warm, Warm
    Een pastisio is oorspronkelijk een quiche-achtig Grieks pasta gerecht, dat is opgebouwd uit laagjes. Als pasta wordt meestal een van de penne - variaties g... Ingredienten: 500 gram lamsgehakt, 1 grote Bombay ui of 6 sjalotten snipperen, 3 teentejs knoflook snipperen, 2 eetlepels plantaardige olie, 1 groot blik gepelde tomaten in hun sappen, 1 eetlepel tomaten concentraat, 2 afgestreken eet
  6. Kaneelbroodjes
    Kaneelbroodjes Categorie Bakken, Warm, Koud, Gebak, Gebak
    Een klassieker op het gebied van zoete broodjes. Ingredienten: VOOR HET BROOD-GEBAK :, 2 eieren, 2 eetlepels suiker, 45 gram roomboter, snuf zout, 4 eetlepels gist, 125 cc volle melk, 300 gram bloem, VOOR DE VULLING :, 40 gram roomboter, 3 eetlepels suiker, 1 volle theelepel a 5 cc
  7. Russische Salade op Spaanse Wijze
    Russische Salade op Spaanse Wijze Categorie Koud, Koud, Koud, Koud
    Russian salad = ensalada rusa = een soort huzaren salade. Er bestaan vele variaties over de hele wereld. Het oorspronkelijke recept komt uit Rusland en wer... Ingredienten: 4 grote vastkokende aardappelen, 125 gram schoongemaakte winterwortel, 125 gram doperwten, 2 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 1 frisse zure appel in kleine blokjes snijden, 75 gram zure bom in kleine b
  8. Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas
    Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas Categorie Voorgerechten, Voorgerecht, Voorgerechten, Warm
    Dit recept lijkt nogal op dat van de pasta puttanesca. Het is snel klaar en kan voor grote gezelschappen worden gebruikt. Ingredienten: 350 - 400 gram spaghetti, 6 teentjes knoflook snipperen, 3 ansjovisjes uit de olie, 1 forse theelepel a 5 cc sambal Badjak, 100 cc mooie olijfoli, 2 koppen met geraspte Parmezaanse kaas, vers gemalen zwarte peper, 4 eetl
  9. Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix
    Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix Categorie Voorgerechten, Voorgerecht, Voorgerechten, Warm
    Nu eens cannelloni van courgettes en niet van pasta, gevuld met een spannende ricotta - mix Ingredienten: 4 courgettes in dunne plakken geschaafd met de mandoline, 200 gram diepvries doperwten, 350 gram verse ricotta, 50 gram klein gescheurde jonge spinazie, 10 cc citroen rasp, 4 - 6 takjes mint :blaadjes snipperen, 2 eieren
  10. Speklapjes uit Indonesie
    Speklapjes uit Indonesie Categorie Vlees
    Hollandser indonesisch kan haast niet en het smaakt net even anders. Ingredienten: 4 flinke speklapjes, 3 eetlepels rijstolie, 1 bombay-ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 tomaten ontvellen en ontzaden en daarna in kleine blokjes snijden, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels hoisin saus, 2