KookJij
Lees meer Lees minder

Kerst

Op deze pagina vind je alle feestelijke kerstrecepten voor een onvergetelijk kerstfeest voor de (klein)kinderen. Wat denk je bijvoorbeeld van kerststerren gevuld met aardbeienjam?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Kerst1 recepten

    1. Ingredienten: 1000 gram bloem, 100 gram gist, 500 ml melk, 200 gram suiker, 450 gram gesmolten boter, 10 gram citroenrasp, 0,5 theelepel kardemon, 0,5 theelepel nootmuskaat, 10 gram zout, 500 gram rozijnen, 150 gram krenten, 150 gram...
    2. Ingredienten: 1 cake van 500-600 g of, 1 pak lange vingers, 4 eetlepels sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau, naar eigen smaak), 5 eiwitten (200 g), 400 g suiker, 1 ltr vanille- of karamelijs, 2 eetlepels cognac of veel ster...
    3. Ingredienten: eendeborstfilet ± 600 g, 2 peren conference, veenbessenconfituur, 2 lapjes gerookt ontbijtspek in blokjes gesneden, porto, zwarte peper, cajunkruiden

    4. Ingredienten: 250 gram kruidnootjes, 100 ml sterke espressokoffie, 3 eierdooiers, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram mascarpone, 250 gram crème fraîche, 2 eetlepels kaneel- of sinaasappellikeur, (Grand Marnier, Cointreau...
    5. Ingredienten: 10 tal aardappelen, 1 eitje, peper, zout, muskaatnoot, olijfolie, 1 blaadje bladerdeeg 10/10, erwten, wortel, schil van een komkommer, takjes rozemarijn
    6. Ingredienten: 500 gram suiker, 1/3 liter siroop, 1 ei, 500 gram boter, 3 deiliter slagroom, 2 eetlepels gemberpoeder, 2 eetlepels gemalen kaneel, 2 eetlepels gemalen kruidnagel, 1 eetlepel gemalen kardemom, 1 eetlepel maagzout (bicarb...
    7. Ingredienten: 250 g tarwebloem, 1 afgestreken theel bakpoeder, 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 flesje Rumaroma, 1 mespunt kardamom, 1 mespuntje kaneel, 1 ei, 75 g koude boter of margarine, Voor garnering:, gezeefde poedersuiker,...
    8. Ingredienten: 20 gr zestes van sinaasappel, 20 gr fijngehakte gember, 25 gr bitterkoekjes, boter om in te vetten, 3 eieren, 1 appel, 1 peer, 1 klontje boter, citroensap, 3 dl melk, rum

    9. Ingredienten: 170 g pure chocolade, 250 g boter, 6 eieren, 300 g suiker, 1 tl vanille aroma, zout,, 220 g bloem, 200 g gemalen hazelnoten, 3 el poedersuiker
    10. Ingredienten: 600 gram Hertenfilet, 8 jeneverbessen, 2 blaadjes verse laurier, 10 peperkorrels, 1 kleine Spaanse peper, 20 gram boter, 1 el virgine olijfolie, grof zeezout, SAUS, 1 fles goede rode wijn, 50 ml balsamicoazijn, 3 sjalotj...
    11. Ingredienten: 6 eieren, 350 gram bloem, 350 gram suiker, 350 gram boter (op kamertemperatuur), 100 gram geschaafde amandelen, 100 gram gekonfijte sinaasappel, 100 gram pistachenootjes, eiwit van 2 eieren, 205 gram suiker, 70 cc (ml) w...
    12. Ingredienten: amandelsnippers, fruitontbijt, slagroomijs
    13. Ingredienten: 300 gr. garnalen (grise), 2 dl. Slagroom, 1-2 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 tl paprikapoeder, 1 tl citroensap, 1 el whiskey (desnoods sherry), Peper, Handvol sla, Peterselie of koriander

    14. Ingredienten: 4 pastinaken, in stukken van 3 cm, 8 rode bietjes, met wat loof eraan, goed gewassen, 8 jonge wortelen, met wat loof eraan, goed gewassen, 8 kleine witte uien, met stuk steel, 1 kleine zoete aardappel ( liefs de witte va...
    15. Ingredienten: Deeg:, 1/2 theelepel Dr. Oetker Backin, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 300 g Kristalbloem, schil van een geraspte citroen, 150 g zachte boter, 1 ei, 1 eigeel, 2 eetlepels poedersuiker, Bestrooien:, poedersuiker
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kruidnootjes
    Kruidnootjes Categorie Sinterklaas, Sinterklaas
    Niet alleen lekker in de Sinterklaas periode maar het hele jaar als koekjes Ingredienten: 100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine basterdsuiker, 40 gram harde boter, 1 theel. speculaaskruiden, 2 eetl. melk
  2. Groene koolschotel
    Groene koolschotel Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 grote Rookworst, 1 Groene/savooie kool, 1 Ui, 75 gr. Paneermeel, 1 eetl. Kerriepoeder, 150 gr. Oude kaas, geraspt, 2 eetl. Boter, 1 dl. Bouillon
  3. Zuurkoolschotel bacon-ui
    Zuurkoolschotel bacon-ui Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 pot Aardappel Anders, bacon ui, 600 gr. Aardappelschijfjes, diepvries, 500 gr. Gehakt, half-om-half, gekruid, 1 eetl. Margarine, vloeibaar, 1 Paprika, groen, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 750 gr. Zuurkool
  4. Tomatensoep, Chinese
    Tomatensoep, Chinese Categorie met Groente
    Niet meer naar de Chinees. Ingredienten: 2 eetl. Basterdsuiker, bruin, 1 mespuntje Cayennepeper, 1 eetl. Gembersiroop, 150 gr. Kalkoenfilet, 1 pot Kippenbouillon, 75 gr. Prei, 1 theel. Ketjap, 2 pakjes Tomato Frito (Heinz), 5 dl. Water
  5. Bospaddenstoelensoep
    Bospaddenstoelensoep Categorie met Groente
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Bospaddenstoelensoep (Jumbo), 100 gr. Champignons, 100 gr. Oesterzwammen, 100 gr. Shii-take, 1 Sjalotje, 150 gr. Schouderhamreepjes, 2 eetl. Peterselie, vers, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 1,5 liter Water, peper
  6. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  7. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  8. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  9. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  10. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum