KookJij

Recept voor Makreeltaart met kaas en prei

Makreeltaart met kaas en prei
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 320 kCal energie
11 Gram eiwit
26 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vis op zijn Best - John West
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien. 
  3. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne (halve) ringen. 
  4. Snijd de citroen in partjes.
  5. Hak de verse kruiden en de knoflook fijn.
  6. Lek de makreelfilets uit.
  7. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de preiringen 5 minuten 
  8. Bekleed een ingevette quichevorm (22-24 cm ø) met de deegplakjes en druk de naden goed aan.
  9. Vouw het overhangende deeg terug. Verdeel de makreel en de prei over de deegbodem.
  10. Klop de eieren los met de slagroom. 
  11. Meng de kaas, de knoflook en de helft van de kruiden erdoorheen.
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  13. Schenk het ei-roommengsel over de makreel. 
  14. Bak de makreeltaart in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. 
  15. Strooi vlak voor serveren de rest van de kruiden over de taart en leg er partjes citroen bij.
  16. Verwijder de vorm en snijd de taart in 10 puntjes. 
  17. Serveer de makreeltaart lauwwarm of op kamertemperatuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst