KookJij

Vietnamese springrolls

Een heerlijk vietnamese springrolls recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: www.lekkeretenmaken.nl - Dhr. Achter
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnamese springrolls te bereiden

Vulling:
Meng het citroengras met de knoflook, gemberwortel, basterddsuiker en vissaus.
Roer het vlees erdoor en laat het vlees ca. 30 minuten marineren.
Bak het vlees met marinade op hoog vuur totdat het vlees gaar is.
Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Week de rijstvellen volgens de gebruiksaanwijzing in warm water tot ze zacht zijn.
Leg op elk rijstvel een blaadje sla en verdeel daarover wat geweekte noedels, wortelreepjes, vlees, sesamzaad, koriander- en muntblaadjes.
Vouw de zijkanten van de rijstvellen naar binnen en rol de rijstvellen op.
Steek er op het laatst nog wat korianderblaadjes tussen, zodat die mooi transparant door het rijstvel heen te zien zijn.
Bewaar de springrolls tot gebruik onder een vochtige doek, dan drogen ze niet uit.

Serveren met Nuoc Cham saus:
Doe alles in de hakmolen totdat de peper en knoflook zeer fijngehakt zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst