KookJij

Penne Rigate met Zuid-Italiaanse Ragu

Een heerlijk penne rigate met zuid-italiaanse ragu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 315 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne Rigate met Zuid-Italiaanse Ragu te bereiden

1).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin de chorizo worst verkruimelen en al roerend bakken tot het enigszins bruin gaat kleuren (normaliter na 4 à 5 minuten).
2).Doe er dan het varkensgehakt bij en bak dat mee tot het vlees rul is geworden en zijn roze kleur verloren heeft. Flink peperen en goed doorroeren, zodat beide vleessoorten goed zijn gemengd.
Haal uit de pan en zet even apart.
3).Doe de ingrediënten voor de keukenmachine in de mixerkom en pulseer tot het geheel een homogene massa vertoont met kleine snippertjes "groente".
4).Doe dit in de pan waarin het vlees is gebakken en bak dat alroerend gedurende 10 minuten.
5).Roer er dan 250 cc bouillon en het tomatenconcentraat door en schraap de bodem met een houten lepel schoon en roer goed door. Laat het dan op een laag vuurtje 10 minuutjes pruttelen. Het vocht is nu weggekookt.
6).Nu mag het vlees erbij + het blik gepureerde gepelde tomaten en nog eens 250 cc bouillon.
7).Na aan de kook gebracht te zijn het vuur zo laag mogelijk zetten en 4 uur laten sudderen. Zo nu en dan roeren en checken of er niet een beetje vocht bij moet.
8).Kook de pasta in ruim gezouten water al dente, giet af en bewaar 2 kopjes van het kookvocht.
9).Nu gaat de penne in de pan met ragu plus 1 kopje kookvocht. Roer dat direct goed door. Doe er dan de helft van de Parmezaan door en de apart gezette gesnipperde peterselieblaadjes. Blijf goed roeren en eventueel kookvocht bij gieten tot de pasta de ragu goed heeft opgenomen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de bordjes en bestrooi met de rest van de Parmezaan.
NOOT: De ragu kan een paar dagen van te voren worden gemaakttot de peterselie en kaas. Je kunt hem zelfs een paar maand invriezen.
We hebben hier gekozen voor de chorizo worst, omdat die makkelijker te verkrijgen is dan de Italiaanse worstjes (en zelf vind ik het lekkerder).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst