KookJij

Recept voor Kip tandoori met groente-curry in couscous

Een heerlijk kip tandoori met groente-curry in couscous recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Doe de ontbeende kippendijen in een kom.
2).Mix 1 eetlepel Tandoori-mix door 250 cc karnemelk en giet dat op de kippendijen.
3).Na ongeveer een ½ uur uit de marinade halen en droogdeppen en terzijde leggen tot nodig.
4).Ondertussen is een pan met 2 liter gezouten water aan de kook gebracht. Hierin wordt de couscous gedaan. Vvan het vuur af en die mag er dan 2 minuten (niet langer!) in blijven. Vervolgens gieten we de couscous af in een grote zeef en spoelen hem kort met koud water.
5).De couscous mag dan GOED uitlekken. Vervolgens gaat hij terug in een grote pan en wordt los geroerd met 3 eetlepels olijfolie. Zet even apart.
6).Een flink grote anti-aanbak bakpan heet laten worden en daar 3 eetlepels rijstolie in doen. Daarin aanfruiten de ui, knoflook en plakjes gemberwortel.
7).Dan er bij doen de wortels, de courgette en bloemkool.
8).Laat dit geheel ook eens 5 minuten fruiten.
9).Dan gaat er bij de broccoli, de paprika, de kousenband en de maïskolfjes. Laat dit ook nog eens 3 minuten garen.
10).Dan gaan alle kruiden er bij ( 6 stuks dus) en onder flink roeren gedurende 2 minuten worden de kruiden goed "onder" de groentes geroerd.
11).Nu mag er 350 cc kippen bouillon bij en moet de groente in een minuutje of 20 door en door gaar worden. De wortels moeten dan zacht zijn.
12).Giet dit door een zeef en vang het vocht apart op; de groentes worden bij de couscous gedaan.
13).Zet de couscous op een laag vuur op een plaatje en roer er zo nu en dan in, dan kan die langzaam op temperatuur komen.
14).Ondertussen weer rijstolie verhitten in een bakpan en de gemarineerde kippendijen in blokjes snijden.
15).Bak de kippendijen in een minuut of 4 om en om bruin en doe er dan de Tandoori-mix bij. Roer even goed om en om.
16).Nu gaat er 250 cc kippenbouillon bij en de wijn en laten we de kippenblokjes in 15 minuten garen.
17).Wanneer de kip gaar is, gieten we die ook af door een zeef (vocht hoeft niet per se bewaard te worden). De kip wordt vervolgens door het couscous-groentemengsel geroerd en door en door warm gemaakt.
Mocht de couscous wat droog uitvallen, kunnen we altijd nog wat van de bewaarde kippenbouillon er bij doen, welke we apart gezet hadden na het afgieten van de groente.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Verdeel over de voorverwarmde borden en geef er RAITA saus bij:(dikke yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en mint).
Bestrooi het geheel met de gesnipperde korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Dit is een heeel lang verhaal, Jan. Maar zo te zien, loont het zich wel! Al die ingrediënten te zien, ziet het er smaakvol uit! Nu morgen eerst de bloemkool in een jasje van Fabita.Dit recept in het weekend!:pDank je wel !
grt Mia.