KookJij

Recept voor Hazenbout met bessensaus

Een heerlijk hazenbout met bessensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Hazenbouten, peper, zout, tijm, rozemarijn bestrooien.
De hazenbouten aan 2 kanten bruin aanbakken, in ovenschaal leggen
Groenten, laurierblad, tomatenpuree en preiselbeeren toevoegen.
Bouillon of wildfond toevoegen.
De hazenbouten moeten onder het vocht staan.
In de oven gaar stomen in ± 45 minuten.
Als de hazenbouten gaar zijn uit het vocht halen.
Het vocht passeren.
Afbinden met wat bloem en water.
Op smaak brengen met peperen zout en eventueel nog wat Cognac toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Bij een normale oven zou ik 180 gr. aanhouden.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
ciel

ciel zegt:
Het is niet duidelijk op hoeveel graden in de oven het moet braden.