KookJij

Babi Pangang à la Henkie

Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Gekregen van mijn zwager Henk.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Pangang à la Henkie te bereiden

Snij het vlees aan repen, kruiden met zout, peper en de djahé, snipper de uien en hak of pers de knoflook. Braad het vlees snel bruin in de boter of olie, dan de uien en knoflook mee fruiten. Na ong. 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen, wat water toevoegen en nog 30 à 45 minuten laten pruttelen. Evt de saus binden met wat allesbinder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Zelf maak ik ook regelmatig Babi pangang met procureur aan het stuk ik kook het vlees met 5 kruidenpoeder ketjap en vetsin ,laat het afkoelen en frituur het in dunne plakken dan heb je precies wat je wou knapperig vlees met een krokante bite
Annie

Annie zegt:
Ik ben bezig met recept.maak dus voor morgen.ben benieuwd
Ron

Ron zegt:
Het gerecht kan wel lekker zijn, maar is zeker geen babi panggang.
Babi panggang betekent geroosterd varken.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk om te horen, Els. Bij ons komt dit gerecht ook regelmatig op tafel. Mijn favoriete vlees is het speklapje, maar met een varkenslapje of ook kip smaakt het heerlijk.
Fijne jaarwisseling!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Anna, ik heb je recept meegenomen en gemaakt. Heerlijk!!! Ik heb wel de tomatenpuree een paar minuten meegebakken bij het vlees en toen de rest van de ingrediënten erbij. Hamlapjes gebruikt maar volgende keer toch varkenslapje.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dat is zeker zo Anna! Eten = genieten en proberen :)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Sieger,
Zoals bij de bereiding staat: kruid het vlees met zout, peper en djahé.
Zelf gebruik ik geen ketchup, maar tomaten purée.
Dus; zodra het vlees goed is aangebakken, de rest van het recept volgen.
Ik hoop dat het zo duidelijk is.
Groetjes en fijne feestdagen allen!
Anna
florencelokken@yahoo.com

[email protected] zegt:
Hoi sieger dit recept is niet van mij.snap niet waarom ik de mail ontvang
Sieger

Sieger zegt:
Is de stroop wel of niet bedoeld om het vlees vooraf mee in te kwasten? Bij de bereidingswijze staat dit niet maar in de reacties weer wel. Ik lees ook bij de reacties iets over het gebruik van ketchup, maar bij de ingrediënten staat dit weer niet.

Groet Sieger
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Inderdaad, Harry! Deze blijft toch het lekkerst (vinden wij, althans;-))
Met knapperig gebakken speklapjes, wel wat calorieën, maar zó lekker!
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Deze lijkt mij heerlijk. Vooral het stukje "eigen twist" spreekt mij wel aan. Dit maakt het koken zo leuk, alles zelf proberen aan te passen naar je eigen smaak.
Anna

Anna zegt:
Fijn om te horen, elaine;):D
elaine61

elaine61 zegt:
mmm Heb dit gemaakt Was SUPERRRRRRRRRRRRRRR
DANK JE WEL
Anna

Anna zegt:
Dat is 'm!;) Ben benieuwd wat je er van zult vinden:D Groetjes en een fijn weekend!:D
edelarosa

edelarosa zegt:
Hoi Anna, ik heb hem bij mij toegevoegd hoor, ga ik zeker gauw eens maken want lijkt me ook erg lekker!! Dank je wel hiervoor en vriendelijke groetjes, Erwin.