KookJij

Kerrierijst

Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrierijst te bereiden

  1. Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken. Gare rijst toevoegen. Alles goed doorroeren.
  4. Rijst op een lage warmtebron al roerend licht bakken en goed warm laten worden.
  5. Op smaak maken met peper, zout, verkruimelde bouillontablet, sambal en eventueel wat ketjap.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heerlijk bijgerecht bij mijn Oosterse wokgerechten, kip- en rundvleesgerechten.
Eén van mijn meest favoriete bijgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Petra, ik heb dit gerecht favoriet gezet. Eens wat anders dan gewone witte rijst. Lijkt me erg lekker. Gauw maar eens bij een Oosters gerecht uitproberen.
Groetjes Lidy.