Recept
« Terug naar recepten
					
						Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins
Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Lidl
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Snijd de rode ui in parten, de winterpeen en courgette in plakjes en de tomaten in grove stukken.
 - Leg de gesneden ui, winterpeen, courgette en tomaten in een grote ovenschaal.
 - Besprenkel de groente met olijfolie, verkruimel het groentebouillonblokje en strooi dit eroverheen.
 - Breng het op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
 - Meng goed door elkaar.
 - Leg de beenham boven op de groente in de ovenschaal.
 - Besmeer de bovenkant van de beenham met de kruidenroomkaas.
 - Plaats de ovenschaal met de beenham in de voorverwarmde oven en bak de beenham en groente gedurende 40-50 minuten, afhankelijk van de grootte van de beenham.
 - De beenham moet een interne temperatuur bereiken van 70 graden.
 - Bedek de schaal eventueel met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
 - Bereid de aardappelgratin volgens de instructies op de verpakking.
 - Dit kan bij de beenham in de oven als de beenham circa 15 minuten in de oven zit, aangezien de oventemperatuur vergelijkbaar is.
 - Haal de beenham uit de oven en laat de beenham rusten voordat je deze in plakken snijdt.
 - Verdeel de geroosterde groente over de borden.
 - Plaats de plakken beenham boven op de groente.
 - Garneer de beenham uit de oven met de groente met wat rozemarijn.
 - Serveer de aardappelgratin en bijgeleverde cranberrysaus bij de beenham uit de oven.
 - Probeer ook eens het vegetarische alternatief door de beenham te vervangen door een hasselback pompoen met mosterdkruim.
 
                    