KookJij
Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

Datum: 28 september 2021 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie Reacties: 0

Mijn zoon is in de zomer jarig en hoewel ik taarten bakken erg leuk vind krijg ik van de zomerse temperaturen wel wat bakstress zeker in combinatie met alle andere zaken die voorbereid moeten worden. Want hoe houd je die taart goed en voorkom je dat deze instort met warme temperaturen.. en toen was daar de dripcake van de Hema. Eindeloos variëren en een imposante taart zonder stress en genoeg tijd voor het voorbereiden van de andere verjaardagsdingen zoals de boodschappen, het versieren en het regelen van cadeaus etc. En mocht het nu een keer minder warm weer zijn met een verjaardag kies ik waarschijnlijk weer voor het gemak van een feestelijke dripcake.

Op het internet kom je tal van ideeën tegen voor mooie taarten. Na wat inspiratie opgedaan te hebben heb ik onderstaande taarten gemaakt. Deze taarten zijn vrij ingetogen maar je kan natuurlijk helemaal losgaan met het versieren.

 

De eerste taart bestaat uit twee groene dripcakes. Ik heb gekozen voor small en medium. Omdat de bovenste dripcake vrij klein is qua diameter was er niet veel ruimte voor veel versiering. Maar genoeg ruimte voor een feestelijk kaarsje, een leuk diertje en een speels vlaggenlijntje. Simpel en feestelijk toch?!

De tweede taart bestaat uit een enkele dripcake. Hier heb ik gekozen voor een 16-persoons chocolade dripcake. De taart is versierd met verkruimelde chocolate chip cookies en een speelgoed shovel en een graafmachine. Leg een sjabloon met cijfer op de taart voor het strooien van de koekkruimels en de graafmachine graaft als het ware het cijfer.

Kortom: ik ben fan van de dripcake. Deze taart is in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar waardoor er eindeloos gevarieerd kan worden. Niet alleen leuk voor verjaardagen maar ook voor andere speciale gelegenheden zoals een babyshower, kerst, pasen of andere feestdagen. Super eenvoudig en een leuk resultaat verzekerd!

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten