KookJij

Groenterollade met geitenkaas

Een heerlijk groenterollade met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groenterollade met geitenkaas te bereiden

1. Snij de aardappel in flinterdunne plakjes. Schik ze dakpansgewijs op een bakplaat, bekleed met een vel bakpapier. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zet ze 10 minuten in de oven, op 180°C.
Snij de aubergine en de courgette in plakjes en schik ze zo naar de aardappelen, dat ze elkaar wat overlappen. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zet weer 10 minuten in de oven (maar laat ze niet krokant worden).
2. Rooster de paprika's in een gasvlam of in een oven van 210°C. Dek ze af en zet ze 10 minuten aan de kant. Pel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Leg de kwarten op de aubergines.
3. Snij de mozzarella en de geitenkaas in lange plakken. Leg ze op de paprika. Kruid flink met zeezout en zwarte peper. Leg er het basilicum ove. Leg alles mét het bakpapier op een groot vel plasticfolie.
Gebruik het papier om een rol te maken en verpak die dan strak in de folie. Draai de uiteinden stevig dicht. Laat een uur opstijven in de koelkast.
4. Snij met een zaagmes plakken van 3 cm dik. Verwijder folie en bakpapier (eventueel met behulp van een schaar).
5. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de plakken aan beide kanten kort. Zet nog even in een warme oven. Serveer met rucola, olijfolie en enkele druppels balsamicoazijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst