KookJij

Recept voor Wortelmousse met avocado en krab

Een heerlijk wortelmousse met avocado en krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Maak eerst de wortelmousse. Fruit hiervoor de sjalot glazig in olijfolie, voeg de wortel toe en stoof op zacht vuur mee. Voeg sinaasappelsap en kippenbouillon toe en laat gaarkoken onder deksel. Voeg de gember toe en mix. Kruid met peper en zout.
2. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en roer door het warme wortelmengsel. Laat afkoelen.
3. Mix alle ingrediënten voor de avocadopuree en verdeel over 4 kleine glaasjes. Schep de afgekoelde wortelmousse op de avocadopuree. Laat opstijven in de koelkast.
4. Meng het krabvlees met munt, lente-ui, sesamolie, sojasaus en limoensap. Breng op smaak met cayennepeper en verdeel het over de wortelmousse. Serveer koel.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Decaluwé

Hilde Decaluwé zegt:
dit is een kleurrijk en prima smakend aperitiefhapje, maar de afwerking van de krab bovenop heb ik weggelaten... "pure" krab bovenop smaakt en oogt volgens mij nog altijd het best. groetjes Hilde;)