KookJij

Tagliatelle met kip en pesto van radijsjesloof

Een heerlijk tagliatelle met kip en pesto van radijsjesloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tagliatelle met kip en pesto van radijsjesloof te bereiden

  1. Breng gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle al dente.
  2. Doe het loof van de radijsjes in de blender. Voeg de pijnboompitten, de dadel, de ijsbergsla, een teentje look, peper en zout, zeste en sap van citroen, zure room en een scheut olijfolie toe. Mix tot een gladde pesto.
  3. Snijd de snijbonen in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de groentjes in gezouten water en schrik in ijswater.  
  4. Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze in een scheutje olijfolie samen met de fijngesnipperde sjalot. Kruid met peper en zout. Voeg als de kip gaar is de groentjes toe en daarna de pasta. Meng nu ook de pesto onder het geheel.
  5. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  6. Schep de pasta in een diep bord. Leg de plakjes radijs er mooi bovenop. Rasp er net voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst