KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Stokbroodjes [met Parmezaanse kip]

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: de boer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Snijd de kipfilet in kleine lapjes. Snijd het stokbrood in 6 schuine stukken. Was en droog de sla en scheur de blaadjes in stukken. Pel de ui en snijd deze in ringen. Snijd het vruchtvlees van de paprika in repen. Hak de bieslook fijn.
2. Pureer in een hoge mengkom met de staafmixer de olijfolie met crème fraîche, azijn, honing, mosterd, bieslook, zout en peper tot een gladde dressing.
3. Meng in een diep bord de bloem met zout en peper. Klop het ei los in een tweede diep bord en schep in een derde diep bord de Parmezaanse kaas. Wentel de kipfiletlapjes één voor één achtereenvolgens door de bloem, het ei en de kaas.
4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfiletlapjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
5. Snijd de stukken stokbrood aan de bovenzijde in en beleg ze met de sla, ui, paprika, kipfilet en dressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

zegt:
ga het morgen maken met mijn restje creme fraiche..:p;)
john thijssen

zegt:
kun je dit ook koud eten?