KookJij

RIJST Yangchow Rice

Een heerlijk rijst yangchow rice recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Yangchow Rice te bereiden

1).Verhit 1 eetlepel olie in de bakpan en bak een omelet van 2 eieren.
2).Herhaal dat nog een keer.
Snij de omeletten in kleien stripjes en houd apart.
3).Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak daarin de uien tot ze beginnen te kleuren en doe er dan de prei bij en roer goed om.
4).Doe er dan de paprika bij en bak al roerend een minuut of 2.
5).Doe er dan de doperwten bij en laat de erwten ontdooien
6).Ondertussen in een ander pannetje de spekblokjes gedeeltelijk uitbakken, zodat ze nog zacht blijven.
7).Doe in de wok met de erwten de knoflook en Nam Prig Pao er bij en bak al roerend tot de knoflook ook zacht is geworden.
8).Doe de rijst er dan bij met de ketjap en oestersaus en roer tot de rijst goed is verhit.
9).Doe de spekblokjes er dan door en blijf omwerken.
10).Dan de stripjes omelet er bij en blijven omwerken.
11).Vlak voor het opdienen, van het vuur af, de gesneden bosuitjes er door roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Schep op de voorverwarmde borden en geef er bv atjar bij, serundeng, kroepoek enz.
Een portie gebakken garnalen er bij is een lekkernij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst