KookJij

Recept voor Pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot

Een heerlijk pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot een mooi elastisch geheel. Verdeel het deeg in 8 porties en rol er bolletjes van. Laat een nacht rusten in de koelkast.
Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.
Snipper de sjalot en de look fijn. Fruit glazig in olijfolie. Snipper intussen ook de peterselie fijn en kneus de pijnboompitten onder een zware pan. Haal de pan met de uien van het vuur en doe er de peterselie en de pijnboompitten bij. Kruid met peper en zout en meng er de beide kaassoorten door.
Verdeel de pesto over de pizzabodems en bak in 6 tot 7 minuten krokant in een oven op 220°C.
Voor de salade gebruiken we de jonge takjes uit het hart van een witte selder. Snijd de selder fijn en meng door de sla. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst