Ooit las ik een recept van gemarineerde eieren. Dit recept heb ik op allerlei manieren geprobeerd terug te zoeken maar ik kon het niet terug vinden. Ik ben toen zelf aan het experimenteren gegaan.. Ik heb een eigen marinade gemaakt van een dressing die ik ook vaak voor sla gebruik.
Je kunt dit al een dag tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Recept
« Terug naar recepten
Halve eieren in een heerlijke marinade
PT15M
Halve eieren in een heerlijke marinade
De hardgekookte eieren worden gehalveerd en overgoten met een lekkere marinade.Lekker als lunchgerecht of bij de bbq.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halve eieren in een heerlijke marinade te bereiden
- Pel en halveer de eieren.
- Doe de ingredienten voor de marinade in een pannetje en breng dit al roerende aan de kook. Haal de pan van de warmtebron en roer de gehakte kruiden erdoor. Proef of de marinade naar je smaak is! Verdeel de marinade over de bodem van de schaal. Leg de eieren met de snijkant naar onderen in de marinade. (zie foto)
- Was de komkommer. Haal met een dunschiller wat dunne repen van de schil weg, zodat je om en om lichtgroen en donkergroen krijgt. Schaaf de komkommer in dunne plakjes.
Leg de plakjes komkommer rondom van de eieren maar ook in de marinade.
Snij de kerstomaatjes in partjes. Versier de schaal hiermee.
Strooi wat gehakte dille over de eieren en versier met wat takjes peterselie.
Het is lekker als de eieren kunnen intrekken in de marinade.
Lidy Berkx zegt: