KookJij

Witlofsla met fruit en walnoten

Een heerlijk witlofsla met fruit en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijzelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofsla met fruit en walnoten te bereiden

Haal de buitenste bladeren van de witlof weg en snijd er een plakje af aan de onderkant. De liefhebbers van bitter laten de kern erin, de rest haalt er een kegeltje uit.
Snijd de witlof in reepjes (in de breedte) en sprenkel het citroensap eroverheen om verkleuring tegen te gaan.
Snijd ook de appel en meng hem meteen door het witlof (ook vanwege die verkleuring).
Schil de sinaasappel en verwijder de witte schilletjes, snijd hem ook in blokjes (elk part in drieën).
Snijd het pepertje in zeer fijne reepjes en meng dit met de sinaasappel door de salade.
Hak de noten grof en snijd de hamplakken in blokjes, meng dit samen met de dressing door de salade.
Strooi er tenslotte rijkelijk peterselie overheen, of meng dit erdoor voor een mooi kleurtje.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Dit is een heerlijke salade bij elk diner, of bij de BBQ. Ook heerlijk met stokbrood of gewoon bij de boterham.
Met koude gekookte aardappelen erdoor is dit een goede maaltijdsalade, of met koude pasta.
Een dikkere dressing met mayonaise kan natuurlijk ook!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

k_lotterman

k_lotterman zegt:
Lijkt me zalig, maar ipv sinaasappel, doe ik er dan mandarijntjes uit blikje in. Is net zo lekker, maar wat sneller.