KookJij

Uien Confituur

Een heerlijk uien confituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uien Confituur te bereiden

1).In de pan de olie verhitten en vervolgens daarin de uien aanfruiten gedurende 20 minuten.
2).Dan de bouillon er bij, de azijn en de suiker en al roerend en bodem en zijkanten schoonschrapend inkoken gedurende 30 - 45 minuten (kan nog wel langer duren).
3).Afmaken met zout en evt. azijn naar smaak en dan ijskoud laten worden.
*******************************
1).Kwast een gietijzeren pan in met olijfolie en verhit in diezelfde pan 3 eetlepels olijfolie.
2).Doe de gesneden uien in de pan met zout en peper naar smaak en roer dat goed door, zo dat alle uien omringd worden met een laagje olie en voorverwarmd worden.
3).Dan gaat de pan met deksel gesloten gedurende 60 minuten in de oven.
4).Haal de pan uit de oven en schraap met een houten lepel de bodem en zijkanten schoon. Zet het deksel ietsje scheef op de pan en laat dan nog een ± 100 minuten in de oven stoven tot de uien goudbruin zijn. Wel elk halfuur bodem en zijkanten schoonschrapen.
5).Wanneer de uien massa goudbruin is op een hakbord storten en met een keukenmes fijn hakken.
6).Uien gaan weer terug in de pan met de port, bouillon, azijn en thijm en dit wordt net zo lang ingekookt tot de meeste vloeistof is verdwenen en de massa wat lubbiger (jammiger) wordt.
7).Af laten koelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Deze uien-confituren zijn lekker bij geroosterde en gegrillde vleessoorten en gevogelte. Past ook goed bij gegrillde zalm en diverse kaassoorten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Dank u wel, en met vuile lepels ergens in poken is altijd uit den boze, net als vingers aflikken en dan verder werken = JakkieBah. Groetjes Gerda :p:p:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,28 maart 2013,
Beste Slaatje, Ik heb me laten vertellen dat je het 2 wk in de ijskast zou kunnen bewaren, nadat de pot open is gemaakt. Je moet er verder dan niet met vuile lepels en dergelijke in gaan poken natuurlijk. Wanneer de pot volgens alle regelen van de kunst is gevuld en gesloten, kun je het langer bewaren.
Jan A.
slaatje

slaatje zegt:
Jammie, dit lijkt me heerlijk. Is het houdbaar in een weckpot of moet het direct geconsumeerd worden? Groetjes Gerda :p:p:p