KookJij

Turkse kippensoep

Een heerlijk turkse kippensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse kippensoep te bereiden

Bereiding
Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet en de rijst toe.
Kruid met zout en peper en laat afgedekt 30 minuten sudderen.

Roer in een kommetje de eierdooiers en het citroensap door elkaar
en roer er vervolgens een paar lepels van de soep doorheen.
Giet dit mengsel langzaam in de soep en voeg ook de peterselie toe.
Laat nog een paar minuten doorwarmen, ondertussen voorzichtig roerend.
Laat de soep niet meer koken om schiften te voorkomen.

Smelt de boter in een pannetje en roer het paprikapoeder erdoor.
Giet dit in een dun straaltje over de soep en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
TR kadin ...By The Way.

Dank je wel voor het compliment (Harika):D Gr,Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Halllo TR kadin;
Toch kan het schiften vandaar het roeren.

Er ga geen ei door de soep alleen het eidooier.
En waarom rijst erin..gewoon omdat ik het een lekker recept vind:p:D;)
Zo heb ik hem ooit voor geschoteld gekregen in Izmir:D ..Groetjes,Ayse:D
turkish kadin

turkish kadin zegt:
hoi ayse, deze soep kan niet schiften, want er zit geen melk product in. als je zeg maar yogurt corbasi maakt, die moet je goed blijven roeren, anders kan die inderdaad gaan schiften, maar dat komt door de yoghurt. en ik snap niet echt waarom je rijst en ei erin doet???.
en het maakt het natuurlijk nog lekkerder als je zelf paar kippebouten uitkookt en daar dan een lekkere bouillon van maakt.
de meeste van je recepten vind ik echt harika!
groetjes...
kooktan

kooktan zegt:
De smaak van de Turkse kippensoep viel me een beetje tegen. Vrij vlak van smaak ondanks de citroensap. Ook is het misschien handig om bij de receptuur van de soep te vermelden dat je 125 gr. gekookte rijst kunt gebruiken. Ik nam dus ongekookte rijst en heb de soep ongeveer als een rijstebrij ervaren. Wel leuk is het effect van de boter met paprikapoeder die je na bereiding over de soep uitgiet.
Tania

Tania zegt:
Bij een Turkse kippensoep had ik eigenlijk wat meer kruiderij verwacht. Ik ga hem zeker deze week maken en ben heel benieuwd naar de smaak van citroen in deze soep. Goed recept Ayse! Groetjes Tania:)