KookJij

Tompouce met paprikamousse

Een heerlijk tompouce met paprikamousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 9 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tompouce met paprikamousse te bereiden

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeegplakjes halveren en met vork gaatjes erin prikken. Bladerdeegin midden van de oven in 15 minuten goudbruin bakken en op de taartrooster laten afkoelen. Intussen in een pan de helft van de ui in 4 eetlepels olie fruiten. rode paprika's (enkele reepjes bewaren), helft van de majoraan en de helft van de knoflook eraan toevoegen. Rode paprika afgedekt in 15 minuten gaar sudderen. In een andere pan rest van de ui in 4 eetlepels olie fruiten. Groene paprika's, rest van majoraan en rest van de knoflook toevoegen en geheel afgedekt in 15 minuten gaar sudderen. Gelatine 5 minuten in koud water laten weken en goed uitknijpen. Rode paprika in kleine mengkom van de keukenmachine pureren. Gepureerde rode paprika met 4 eetlepels water opnieuw verwarmen, paprika van het vuur nemen en gelatine erin oplossen. Rode paprikamengsel laten afkoelen tot het een beetje dikker wordt. Slagroom stijfkloppen en door afgekoelde paprikapuree scheppen. Groene paprika mengsel met peterselie en helft van zure room in mengkom van keukenmachine pureren, op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. In kom rest van zure room door mayonaise roeren. Helft van bladerdeeg dik met rode paprika mousse bestrijken en afdekken met rest van het bladerdeeg. Bovenkant van tompouce met mayonaisemengsel bestrijken. Groene paprikamousse over 9 bordjes verdelen en tompouce in het midden van het bord zetten. Met paprika reepjes garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Dit lijkt me echt een heerlijk voorgerecht,en ik wil het ook eens gaan proberen als borrelhapje, maar dan de gehalveerde bladerdeegvellen nog eens in drieen gesneden. afwisselend op een schaal rode en groene tompouches, ik denk dat het leuk zal staan.