KookJij

Snelle en gezonde mayonaise

Mayonaise, het is overal lekker bij, maar het is niet supergezond. Dit is een gezonde(re) variant van de saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Paleo
  2. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle en gezonde mayonaise te bereiden

  1. Doe alle ingredienten in de beker/mengkom
  2. Zet de staafmixer op de bodem van de beker/mengkom en mix enkele seconden.
  3. Mix alles goed door totdat alle olijfolie volledig is opgenomen.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Dit is een simpel en snel recept om zelf gezonde mayonaise te maken. Deze mayonaise past prima in een Paleo voedingswijze. De mayonaise smaakt iets anders dan de mayonaise uit de winkel maar is zeker zo lekker.

Als basis heb ik een recept uit een Paleomagazine gebruikt, maar deze heb ik aangepast naar eigen smaak en eigen recept.
De mayonaise is goed te bewaren in de koelkast in een goed afgesloten pot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik durf het niet precies te zeggen, maar een week of 2 moet kunnen.
Hier red de pot het nog geen week ;-)
Monika

Monika zegt:
Hoe lang, blijft de mayo goed in de koelkast aangezien er rauw ei in zit?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Jij bent een kanjer op dat gebied gaat zeker en vast lukken ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hmmm... Heb het filmpje opnieuw toegevoegd, dit helpt ook niet :(
Eens kijken of het op te lossen is...
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Sorry Harry maar ik kan je filmpje niet bekijken ;-(
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik heb bij de foto nu ook een filmpje geupload. Dan kan je zien hoe makkelijk en snel het te maken is :)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hallo Ton, Een milde olijfolie is ook een heel goede optie, dat is inderdaad ook beter. Zeker omdat de olijfolie een zeer specifieke smaak heeft.
ton biljardt

ton biljardt zegt:
Prima recept alleen wel milde olie gebruiken, daar andere olijfolie een wel erg bittere smaak geeft, maar altijd leuk om zelf mayo te maken en te experimenteren met smaakjes .
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Jazeker dat kan! Dat heb ik ook gebruikt :)
Een andere optie is om zonnebloemolie te gebruiken, die is neutraler van smaak.
Zelf gebruik ik dan wel minder zout en honing! Proef alvorens je de honing toe gaat voegen :)

Schiften, waarom dat gebeurde, geen idee eigenlijk :) Ik heb dat zelf nooit gehad...
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Het proberen waard! Maar ik heb alles in huis behalve appelazijn. Kan het ook met witte wijnazijn? Dan kan ik het vandaag nog proberen. Toen ik nog heel jong was probeerde mijn moeder mayonaise te maken maar dat ging schiften zover ik me herinner, hoe kwam dat denk je?
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Een heel ei :)
Ratje1951

Ratje1951 zegt:
Hallo Harry,

Bedoel je een eigeel of een heel ei?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Harry zo ga ik hem ook eens proberen, de mayonaise die ik ooit eens gepost heb is een beetje meer werk aan.