KookJij

Schuimige kreeftensoep

Een heerlijk schuimige kreeftensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schuimige kreeftensoep te bereiden

Breng een grote pan water aan de kook en kook de kreeft gedurende 10 min.
Neem de kreeft eruit en laat afkoelen.
Breek de koppen en scharen van de kreeften.
Snijd de staartpunten aan de buikzijde open met een scherp mes en pel de pantsers van het staartvlees af.
Hak de pantsers, kop en scharen fijn.
Snijd het kreeftenvlees in kleine blokjes en houd het vlees apart.
Verhit in een ruime pan olie één gekwetste knoflookteen.
Zet de gehakte pantsers in de hete olie aan.
Doe de klein gesneden gember en de klein gesneden, gewassen groenten bij de pantsers.
Voeg tenslotte laurier en tijm toe.
Flambeer met de cognac en voeg de witte wijn, de gepureerde gezeefde tomaten, de visfond en de kalfsfond toe.
Laat gedurende een uur zachtjes trekken.
Zeef de soep vervolgens door een puntzeef.
Kook de soep in tot de gewenste hoeveelheid en breng op smaak met peper en zout.
UITSERVEREN:
Sla de room lobbig, voeg de lobbig geslagen room aan de soep toe, laat deze opnieuw aan de kook komen en klop de soep met de staafmixer mooi schuimig.
Schenk de soep in een soepkop en garneer met fijngehakte dille en een kerveltakje.
Serveer uit en geef er een soepstengel bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst