KookJij

Pastei Toetoep

Een heerlijk pastei toetoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1935
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastei Toetoep te bereiden

1).Maak van de aardappels, melk, ei, boter en nootmuskaat een gladde homogene aardappelpuree en breng die op smaak met iets zeezout en flink vers gemalen zwarte peper.
2).Fruit de uien aan in de rijstolie en doe de knoflook er bij wanneer de uien zacht zijn geworden en vervolgens de worteltjes, boontjes, kousenband en 4 eetlepels ketjap.
3).Dan de gesneden spitskool er bij en het geklutste eitje.
Roer stevig door.
4).Nu mogen de erwtjes er bij en de paddenstoelen.
5).In een andere grote pan met dikke bodem het gehakt in de tweede partij rijstolie op bakken, totdat het vlees rul is geworden en de kleur geheel grijs.
6).Voeg nu de inhoud van pan I bij de inhoud van pan II en roer net zolang tot alles goed door elkaar is geroerd.
7).Nu gaat de prei er bij en de peterselie. Weer goed doorroeren.
8).Bedek nu de bodem van elke ovenschaal met 1/4 deel van de purée en doe daarop in elke schaal de helft van de vlees-massa. Dek de beide beide ovenschalen af met de rest van de purée en bedek dat dan met paneermeel. Leg klontjes boter op de paneermeel en schuif de schalen in de oven en laat die daar gedurende 45 minuten bakken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de borden en geef er een groene salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corine Emmens

Corine Emmens zegt:
Beste Jan,
Ja natuurlijk, muizenoortjes bedoel ik, het Nederlandse woord voor koeping tikoes, en niet zoals ik schreef koemis koetjing (foutje).
vrgr. Corine
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
BoZ,20140613,
Beste Corine, Je zult ongetwijfeld gelijk hebben : in het recept dat ik bewerkte was SELDERIJ doorgestreept en PLATTE PETERSELIE daarvoor in de plaats geschreven. Had met smaak te maken geloof ik.
Wij doen in het paddestoelenmengsel ook nog wat "muizenoren" en wat flintertjes "porcini" voor smaak-versterking. Het is wel een recept van heel erg vroeger!!!.
Jan A.
Corine Emmens

Corine Emmens zegt:
Beste Jan,
Eindelijk een duidelijk recept. Het is precies hoe ik het gedacht had dat ik die eens zo lekker vond, behalve.... 1 essentieel ding. Het krijgt een heel andere smaak, in Indische ogen een doodzonde als je ipv SELDERIJ platte peterselie in doet, heb ik ooit verwisseld en ik heb het (als Indische) geweten....Een kanttekening: Ik neem meestal gedroogde chinese paddestoelen en leli, (koemis koetjing en sedap malam) maar gemengde paddestoelen klinkt wel verser.
vrgrCorine