KookJij

Recept voor Op vel gebakken makreel met asperges en parmentier van witte kool

Een heerlijk op vel gebakken makreel met asperges en parmentier van witte kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding


De nerven uit de witte koolbladeren verwijderen. De kool zeer fijn snijden, aanstoven in olijfolie en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De aardappelen in de pel gaarkoken, pellen en met een vork pletten. De boter er onder mengen, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de witte kool er onder spatelen.
De asperges schillen met een dunschiller en opbinden. Een liter water lichtjes zouten, het sap van een 1/2 citroen toevoegen en aan de kook brengen. Op zacht vuur de asperges erin gaarkoken gedurende 10 minuten.
Voor de saus: de wortel, paprika en courgette in kleine dobbelsteentjes snijden. Alles in olijfolie krokant bakken en koud laten worden. De balsamico, frambozenazijn en Xérès azijn mengen en de beetgare groenteblokjes eraan toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en 15 minuten laten marineren.
De makreelfilets langs beide zijden goudbruin bakken
Voor een feestelijk bord: plaats een ring van 8 cm diameter op het bord, snijd de asperges overlangs middendoor en plaats ze met de platte kant tegen de binnenkant van de ring. De ring opvullen met de parmentier van witte kool, goed aandrukken en de ring wegnemen, de asperges blijven mooi rechtop staan. De makreelfilets met het vel bovenaan kruisgewijs onder de aspergekrans schikken. De saus er rond lepelen en de krans versieren met een bosje kervel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Mooi gerechtje een tien waard ;-)