KookJij

Nieuwjaars Dim Sums

Een heerlijk nieuwjaars dim sums recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nieuwjaars Dim Sums te bereiden

DIP SAUS:
1).Alle ingredienten gaan in de blender en vervolgens wordt er een homogene saus gedraaid.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Dim Sums:
2)Doe de gesneden kool in een kom met kokend water voor 5 minuten en giet dan af. Slinger droog en strooi er 5 cc zout over en laat 10 minuten staan.
3).Doe de groente in een doek en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
4).Doe de uitgeknepen kool in een kom samen met alle andere ingredienten en kneedt er een homogeen, samenhangend deeg van.
5).Doe op elke wikkel één veertigste deel, bevochtig de rand van de wikkel (gyoza of wonton) en vouw dubbel.
Hou vast in het midden en vouw met kleine vouwtjes de buitenkanten naar binnen toe en klap dan het gevulde deel in een rechte hoek met het gevouwen deel.
5).Vet een anti-aanbak pan in met rijstolie en zet er de dim sums op met de platte kant en laat ze op middelhoog vuur bruin worden van onder.
6).Doe er dan de 5 cc sesamolie bij en wek de bodems los en giet er 125 cc water bij en doe het deksel er direct op.
7).Er komt een moment dat het water praktisch geheel is verdwenen en dan zijn de dim sums gereed
8).Dien ze warm op met de dipsaus.
NOOT: Je kunt ze ook met wat minder poespas gaar maken: leg ze gedurende 10-12 minuten in een stoommandje en dien ze dan op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit gerecht wordt heel veel geserveerd bij de nieuwjaars parties in Hong Kong. Ze moeten geluk brengen en longevity (lang leven), evenals de speciale soep en de gerechten met noedels en pinda's.
Het invouwen van de wontons (of gyoza's) is een werkje voor geduldigen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst