KookJij

Minestrone

Een heerlijk minestrone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Minestrone te bereiden

Ui pellen en snipperen. Van de prei het lelijke blad en de wortelstronk verwijderen, in ringen snijden en wassen in een vergiet. Worteltjes schrappen en wassen; daarna in dunne plakjes snijden. Bleekselderij wassen, evt. draden er af trekken en in reepjes snijden. Courgette wassen, kroontje verwijderen, in de lengte halveren en vervolgens beide helften in schijfjes snijden. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Pancetta in kleine stukjes snijden of ontbijtspek in dobbelsteentjes snijden.
In grote soeppan de olie verhitten en daarin de pancetta of spek zachtjes uitbakken. Voeg daar de ui, prei, wortel, bleekselderij, courgette en aardappel bij en roer even door. Knijp de knoflookteen erboven uit en laat deze nog een minuut of vijf meebakken. Voeg daarna 1½ liter water, de tomaten met het vocht, de witte bonen met het vocht, de doperwten, de fijngeknepen bouillontabletten, rijst, basilicum, laurierblad en peper toe. Laat dit al roerende aan de kook komen en laat het met de deksel op de pan nog ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het laurierblad, laat de soep door en door heet worden, breng op smaak met peper en zouten serveer op soepborden. Strooi over de soep wat fijngesneden peterselie en strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over.
Buon appetito!

Mijn kookverhaal (Peter Housmans)

Minestrone betekent in Italië (vrij vertaald) maaltijdsoep. Minestra is ‘gewone’ soep (meervoud: minestre) en de achtervoeging ‘one’ betekent in het Italiaans dat het groter, steviger is, in dit geval dus stevige soep of maaltijdsoep

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst