KookJij

Recept voor Mihoen Singapore

Een heerlijk mihoen singapore recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Singapore
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken.
Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet.
De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.
Bereidingswijze:
Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken.
Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.
Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze 3 minuten op hoog vuur mee, laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.
Serveertips:
Bak een omelet en serveer de Mihoen met omeletreepjes en een portie saté. Serveer met kroepoek, atjar, seroendeng en gebakken uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Gebruik voor mihoen GEEN eiermie, maar een pak MIHOEN.
Zowel voor de bami als de mihoen overgiet ik het met kokend heet water
en ga het opbakken zoals in het review staat.
IJsbrand Vreugdenhil

IJsbrand Vreugdenhil zegt:
Met eiermie maakt men geen mihoen Singapore. Heel simpel, want mihoen is het Chinese woord (Kantonees)voor rijstvermecelli, Mandarijn mihan en in Maleisië bihoen.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Doe de mie in een zeef en overgiet het met kokend water. Goed schudden en dan in een wadjan met antiaanbak.
Scheutje arachide-olie (=pindaolie) erbij en "aanbraden". Zo wordt het krokant en meteen de gare kipfilet + groenten erbij en met snelle bewegingen wokken.
Roy Pols

Roy Pols zegt:
Officieel mag men mie niet koken. Doe de fijngeknepen mie in een grote bak en giet daar het hete water overheen.
De me zuigt het water op als een spons e blijft hierdoor niet droog of plakkerig.
Daarna kan men de rest van de ingrediënten bij de mie doen.