KookJij

Recept voor Mascarpone- sinaasappelbasilicum taart

Een heerlijk mascarpone- sinaasappelbasilicum taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Zeef het meel en smelt de boter. Verwarm eieren met suiker en een snufje zout tot 37 graden Celsius (handwarm) onder voortdurend kloppen en sla het daarna koud. Meng de gezeefde bloem, maïzena en cacao erdoor en voeg tenslotte de gesmolten boter toe. Beboter en bebloem de taartring, giet het beslag erin de en bak de bodem in de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen en snijd deze dan overlangs in 3 dunne plakken.

Klop mascarpone met poedersuiker en honing schuimig en meng de stijfgeslagen slagroom erdoor. Snijd de sinaasappelschillen en julienne (in flinterdunne reepjes). Kook de sinaasappelschilletjes tot 4 maal toe om de bittere smaak eruit te halen. Na iedere kookbeurt even koud spoelen onder de kraan. Strooi een beetje suiker over de schilletjes. Snij de basilicumblaadjes ook en julienne. Maak een gelei door het sinaasappelsap met de witte wijn en de suiker te verhitten en hier de voorgeweekte gelatineblaadjes door te mengen. Vermeng de gelei met de sinaasappel- en basilicum-julienne. Leg voor de afwerking een laag van de chocoladebodem in een taartring en besprenkel dit royaal met Cointreau. Strijk de helft van de mascarponecrème op de bodem en leg hierop een tweede plak chocoladebodem. Besprenkel ook deze weer met Cointreau, bestrijk hem met de mascarponecrème en leg er tenslotte de derde laag chocoladebodem op. Besprenkel ook deze laatste plak met Cointreau en giet tenslotte de gelei erover.

Laat de taart circa 5 uur opstijven in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fred

fred zegt:
lekker!!!!