KookJij

Macaroni met bleekselderij en gele paprika

Een heerlijk macaroni met bleekselderij en gele paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1-3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni met bleekselderij en gele paprika te bereiden

Snijd de bleekselderij overlangs in 2 of 3 stukken en daarna in smalle boogjes (ca. halve cm breed). Zet de bleekselderij op in koud water en laat deze ongeveer 10 minuten koken. Zet zodra de bleekselderij opstaat ook water op voor het (al dente) koken van driekwart van het pak macaroni. Snijd intussen de gele paprika en de ananasschijven in kleine blokjes en de stapeltjes ham en kaas elk in ‘dobbelsteentjes’. Maak in een grote braadpan een halve bodem olijfolie heet. Zet de braadpan dan op een wat lager vuur, doe de uitgelekte macaroni erin en schep de macaroni enkele malen om. Voeg ham, kaas, ananas, paprika, Sweet Chili woksaus, peper en zout en - zo gewild - een theelepel sambal badjak aan de macaroni toe. Schep de macaroni enkele malen om zodat macaroni en ingrediёnten goed mengen. Doe wanneer de kaas wat zachter begint te worden de uitgelekte bleekselderij bij de macaroni en schep deze er goed doorheen.

Mijn kookverhaal (ruud thunnissen)

Dit gerecht is bewust 'dichtbij' de eenvoudige, ouderwetse macaroni met ham en kaas gehouden. De extra ingrediёnten maken er een moderne variant van.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst