KookJij

Koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade)

Een heerlijk koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolsalade met paprika en kaas (maaltijdsalade) te bereiden

Voorbereiden:
Snijd de kool in smalle reepjes.Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.Halveer de paprika's en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in smalle reepjes.Pel de ui en snipper deze.Schil de appel,verwijder het klokhuis en de pitjes en verdeel de appel in kleine stukjes.Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
Bereiden:
Schep de kool door de paprika,ui,appel en de kaas.Meng de annasstukjes door de salade en breng deze op smaak met peper en zout.Meng de ingredienten voor de dressing. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekepan.Schep de dressing luchtig door de salade.Strooi de geroosterde amandelen erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacob

jacob zegt:
Heerlijk!