KookJij

Recept voor Kipstoofpotje: zoet-zuur, met een pittige bite

Een heerlijk kipstoofpotje: zoet-zuur, met een pittige bite recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kruid de in blokjes gesneden kipfilet en laat even intrekken.
Verhit olie in de braadpan en bak de kip snel rondom knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Voeg eventueel wat olie of boter toe en bak de uien, knoflook en paprika aan. Voeg de kip weer toe. Voeg dan de ketchup, perzikblokjes, sambal, ketjap en wat van de siroop van de perziken toe en laat dit even zachtjes een minuut of 15 pruttelen. Eventueel naar smaak bijkruiden.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Na enige tijd weer even aan het kokkerellen geslagen, het was een heerlijk gerecht. Even geen kookboeken erbij, maar zoals een goede vriendin altijd zegt: bij elkaar kappen en experimenteren. Het is een beetje een variant op de "pilaf", maar wel wat pit er in aangebracht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Leuk om te horen:D Fijn weekend, verder:D:D
rhg64

rhg64 zegt:
Was heerlijk met de komkommersalade!
Dank je.
Anna

Anna zegt:
Leuk om te horen, dat ook in Canada mijn gerechtje gewaardeerd wordt;):D Fijn weekend!
Groetjes,
Anna.:D
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Het is heerlijk en de andere dag nog lekkerder heeft het met stokbrood gegeten voor lunch:p:p
Anna

Anna zegt:
Dat is fijn om te horen!:D;)
Dat maakt het des te leuker om je "brouwsels" met elkaar te delen:D:D
Dettie

Dettie zegt:
Anna,
Het was heerlijk!!!!! We zullen het zeker vaker eten.
Anna

Anna zegt:
Laat je het weten hoe het gesmaakt heeft? Eet smakelijk voor later!
Groetjes,
Anna.:D
Dettie

Dettie zegt:
Ik ga dit recept vanavond maken, het lijkt me heerlijk !!!
Anna

Anna zegt:
Dank!;) Het is een zalig gerechtje, voor vanavond deel 2;) Dit is namelijk erg jammer om maar voor 1 dag te maken:D Invriezen is natuurlijk ook een optie:D
gea

gea zegt:
Fijn om ook hier weer dingen van je te lezen!!! En dan ook nog zoiets:p:p:p
Anna

Anna zegt:
Graag gedaan;) Laat maar weten hoe het gesmaakt heeft als je het een keer gemaakt hebt;):D
rientje

rientje zegt:
Bedankt lekker hoor, mooi recept:p Groetjes.
derbyke

derbyke zegt:
Niet nadenken, gewoon een fantastisch idee :);):p
Anna

Anna zegt:
Het was zalig! Zit al te bedenken; voor een vulling voor een bladerdeeghapje. ;):D:p
derbyke

derbyke zegt:
Zo is dat, gewoon experimenteren en vanalles bijeen kappen. Zo krijg je de beste recepten ;-) ziet er verdomd formidabel lekker uit hot en spicy :);):p