KookJij

Kip Boemboe BOZ

Kip, klaar gemaakt met boemboe BOZ (zie aldaar)
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Boemboe BOZ te bereiden

  1. Kook de kip 15 minuten in water. Laat de kip afkoelen en trek in kleine stukken.
  2. Bak in een flinke wadjan lombok knoflook en boemboe in de olie tot die gaat geuren. Voeg dan het sinaasappelsap toe en roer goed door.
  3. Voeg dan de santen toe en breng tot aan de kook.
  4. Voeg de kip toe. Laat door en door gaar worden.
  5. Doe op het laatst de gesnipperde selderij er door en de ketjap en dien op met gekookte witte rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij Jasmijnthee, bier of een niet al te droge rosé wijn.
Een niet al te droge Kabinett of Spätlese Riesling kan ook goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst