KookJij

Kalfszwezerik en kalfslever op een bedje (zie opm)

Een heerlijk kalfszwezerik en kalfslever op een bedje (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfszwezerik en kalfslever op een bedje (zie opm) te bereiden

Pocheer der kalfszwezerik in bouillon (blokje) en laat afkoelen.
Snijd de zwezerik in 5 mooie plakjes, bestrooi ze licht met zout, peper en bestuif licht met bloem.
Snijd ook de kalfslever in 5 mooie plakjes, licht kruiden en bestuiven met bloem.
Bak de zwezerik en lever kort voor het uitserveren enkele minuten in hete boter aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Maak de prei schoon en snijd hiervan hele dunne ringetjes.
Was en schrap de wortel en snijd hiervan mooie julienne.
Haal klokhuis uit de (ongeschilde appel en snijd kleine blokjes van
1/2 x1/2 cm.
Verhit, kort voor het uitserveren, olie in de wok en roerbak hierin alle groenten en de appelblokjes.
Laat in een andere pan suiker karameliseren en blus af met sinaasappelsap.
Voeg bij de groenten
SAUS:
Doe kalfsfond en Madeira in een pannetje en kook dit in tot een kwart van de hoeveelheid.
Monteer met wat koude boter, voeg geslagen room toe en breng op smaak met peper en zout.
Bindt indien nodig een beetje met aardappelzetmeel.
Verdeel de groenten en appelblokjes over voorverwarmde borden, leg de gebakken zwezerik en kalfslever erop, napeer er wat saus omheen en garneer met veldslablaadjes en half kerstomaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst