KookJij

Kabeljauwfilet met fijne kruidensaus

Een heerlijk kabeljauwfilet met fijne kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet met fijne kruidensaus te bereiden

Laat de visbouillon inkoken tot 0,25 dl.
Deze fumet is om de saus op smaak te brengen.
Maak de worteltjes schoon en snij van prei, wortel en selderij een fijne julienne.
Hak het sjalotje fijn en fruit deze licht in weinig boter.
Voeg vervolgens de wortel en selderij toe.
Laat even garen en doe tenslotte de prei erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Was de overige groenten , ontsteel ze en laat ze enkele seconden blancheren.
Zeef ze, knijp het vocht er uit en pureer ze samen met een beetje visfumet in de blender.
Kook de room tot 2/3 in en voeg aan de saus toe.
Breng op smaak met zeezout.
Leg de kabeljauwfilet op een bedje van groenten in een braadslee en leg hierop een plakje spek.
Verwarm braadslee op het vuur en plaats ze vervolgens gedurende 8 min.
in een oven van 200 graden.
Kook intussen de worteltjes beetgaar

Uitserveren:

Dresseer groene saus op de spiegel van een warm bord en leg hierop het groentebedje met vis.
Verwijder eventueel het spek en garneer af met worteltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst