Recept
« Terug naar recepten
Ikan Pedis
PT60M
Ikan Pedis
Een ovengerecht uit Indonesië. Voor dit gerecht wordt alleen gebruik gemaakt van olieachtige vissoorten, zoals haring, zalm, tonijn en makreel
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ikan Pedis te bereiden
- Zet een pan op met 2 liter water, 1 eetlepel kerrie, een gekneusede sereh stengel en peper en zout en breng aan de kook. Leg hierin de koolbladeren en laat ze daarin 3 tot 4 minuten liggen. Haal ze er dan uit en spoel onder de koude kraan en laat uitlekken. Verwijder vervolgens de dikke hoofdnerven. Bekleed vervolgens met de helft van de bladeren een ovenvaste kom.
- Leg op de bladeren de 4 makreelhelften met de huid naar onder.
- In een anti aanbakpan de uien, de knoflook en de lomboks aanfruiten gedurende een minuut of 7.
- Vervolgens de rest van de ingrediënten toevoegen en nog eens 5 tot 7 minuten "gorengen"'.
- De inhoud van de bakpan over de makreelhelften storten en het geheel afdekken met de andere helft koolbladeren.
- Schuif dit in het midden van de oven en laat dit 30 minuten stoven.
- Geef er rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je drinkt hierbij ijswater, bier, jasmijnthee en/of een niet te droge witte wijn.