KookJij

Gevulde raapjes

Een heerlijk gevulde raapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde raapjes te bereiden

1. Kook de raapjes gedurende 12 minuten in water. Laat even afkoelen, snij de kapjes eraf en hol ze uit. Hak het uitgehaalde raapjesvlees heel fijn.
2. Snij de pancetta, de ui, de knoflook, de wortel en de prei in heel kleine blokjes (brunoise) en fruit ze aan in wat boter tot de groenten gaar zijn.
3. Voeg het vlees van de raapjes toe, samen met de ricotta, de parmezaan, de salie en het losgeklopte ei. Meng alles goed, maar verwarm niet meer verder.
4. Vul de raapjes met het mengsel en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 12 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pim van Santen

Pim van Santen zegt:
Hoi
Het recept is erg lekker en ziet er ook mooi uit. Ik heb het ook eens gemaakt maar dan met licht stijf geslagen eiwit. Krijg je een beetje souffle effect. Wel iets meer boter gebruiken.
Pim:p