KookJij

Recept voor Garnalen Salade uit New Mexico

Een heerlijk garnalen salade uit new mexico recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Doe de gesneden komkommer in een vergiet of zeef en strooi daar over heen 1 theetlepel zeezout en werk dat zout door de gehele komkommer massa en laat dat vervolgens een half uurtje staan. Schud zeef cq vergiet regelmatig om.
2).Spoel de komkommer vlug met stromend water, slinger de komkommer droog en knijp uit en dep na met keukenpapier en zet even koel weg.
3).Ondertussen hebben we een mixture gemaakt van de de azijn, het water en de suiker in een roestvrij stalen pannetje en hebben we het mengsel verwarmd en geroerd tot de suiker volledig is opgenomen. Zet dit pannetje weg in de koeling tot het volledig is afgekoeld.
4).Doe de komkommer in het pannetje met de koud geworden azijn-mix en ga door met koelen.
5).Doe in een kom de mayo, sesam-olie, limoensap, munt en Sriracha saus en klop dat goed door tot een homogene massa.
6).Giet de komkommer af en doe de komkommer dan bij de mayonaise-mix en roer dat goed door.
7).Werk hierdoor voorzichtig de garnalen,stukjes grapefruit en de stukjes avocado.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*>Verdeel over de bordjes en garneer met verse muntblaadjes
*>In plaats van de avocado's op te snijden,de avocado's in helften laten en die opvullen met de garnalen-komkommermix.
*>In plaats van garnalen kan men ook krab gebruiken of kreeft.
********************
We drinken hierbij een champagne-achtig wijn of een droge witte wijn, die hoog in het zuur staat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst