KookJij

Garnalen-Kip Spiezen met Avo-Salsa en Lombok-Mayo

Een heerlijk garnalen-kip spiezen met avo-salsa en lombok-mayo recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen-Kip Spiezen met Avo-Salsa en Lombok-Mayo te bereiden

GARNALEN-KIP en MARINADE :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Garnalen droog deppen en controleren.Ze zijn dan al gepeld en ontdaan van hun darmkanaal.
Wanneer we houten pennen gebruiken deze eerst een 1/2 uur laten weken in water.
Dan de marinade maken:
In de keukenmachine de knoflook en gemberrasp pureren met een aantal lepels olijfolie.Hierbij -terwijl de keukenmachine op een laag toerental blijft doordraaien het
citroensap doen.Vervolgens de zeste en de rest van de olie
met draaiende keukenmachine.Nu nog flink peperen en ietsje zout er door en de marinade is klaar.
Doe de garnalen en kip in de marinade (apart svp!!!) en
laat 2 uur marineren.
In die tussentijd kunnen we mooi de AVO-SALSA en de
LOMBOK-MAYO maken.
#
AVO_SALSA :
""""""""""""""""""
Eerst een eenvoudige salsa maken door het grof pureren
van de tomaat,knoflook,lombok,sjalot,korianderblad en olie.
Dit moet een niet al te fijn gepureerde massa worden.
Door deze basis-salsa werken we de in stukjes gesneden
avocado met limoen,de extra olijfolie,de extra koriander en
pezo (=peper en zout naar smaak).Maak er een homogene massa van en zet koud weg in de ijskast.
#
LOMBOK-MAYO :
"""""""""""""""""""""""
Gebruik een gewone basis mayonaise (of maak hem zelf
van 1 eigeel,mosterd,azijn en olijfolie) en werk hier door tot een homogene massa de gesneden bieslook,de gesnipperde knoflook,de lepels limoensap,de fijngesneden lombok,de Chili Hotsaus en pezo.
#
We gaan weer terug naar de garnalen en kip in de marinade.We doen nu 4 garnalen op een pen en vervolgens 2 stukjes kip op de andere pennen.
We dopen elke pen nog even in de marinade voor het de grill in gaat,of grillpan,of BBQ.
Kip duurt meestal net even langer dan garnaal om te garen
(± 5 minuten respectievelijk ± 4 minuten).Pas op dat de garnalen nog opaque van binnen zijn en kip net niet meer
"rosé" van binnen.
Opdienen met de sauzen,vergezeld van een lekkere salade
bv.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Welke wijnen kiezen we bij dit gerecht? :
--->Riesling uit Duitsland (Moezel of Rijn-gebied),Elzas
--->Grüner Veltliner uit Oostenrijk
--->Sauvignon Blanc uit de Oude of Nieuwe Wereld
#
Wat betreft het invriezen:ik denk niet dat je het moet doen met een gerecht als dit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karola

karola zegt:
Dit lijkt me geweldig lekker, ga ik bij de eerstvolgende BBQ proberen