KookJij

Flan van ricotta-Parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood

Een heerlijk flan van ricotta-parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flan van ricotta-Parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood te bereiden

  1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C. Klop de ricotta op met de Parmezaanse kaas, de eieren, de room, het maïszetmeel, nootmuskaat, peper en zout. Boter individuele vormpjes in en giet hierin het deeg. Bak 25 min in de oven. Controleer de garing met een brochetteprikker, die moet droog uit de flan komen.
  2. Maak de salsa. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in kleine blokjes. Giet 5 el olijfolie in een pan en bak de paprikablokjes met de knoflook, de laurier, de korianderzaadjes, de rozemarijn, peper en zout en het sap van een halve citroen. Laat 20 min garen op een zacht vuur, haal van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el citroensap en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette.
  3.  Haal de flans uit de vormen en serveer met de paprikasalsa, de salade en sneetjes geroosterd brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst