KookJij

Dessert: Halloween plattekaastaart

De fruitmand even plunderen ;-)
Recept van:
Bereidingstijd: 720 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: Halloween plattekaastaart te bereiden

  1. Gelatineblaadjes weken in koud water, plattekaas mengen met de suiker. Klop-klop bereiden zoals vermeld staat op de verpakking, deze onder de plattekaas mengen. Boterkoeken fijn cutteren met de boter. De likeur opwarmen de uitgeknepen blaadjes gelatine erin oplossen laat even afkoelen en spattel deze onder de plattekaas. De helft van de appel geschild evenzeer de peer deze in blokjes snijden, de helft van de bannaan in fijne schijfjes snijden dompel deze even in de uitgeperste limoen. Neem een kleine springvorm bekleed de bodem met bakpapier de randen goed insmeren met olijolie. Verdeel de boterkoeken masssa over de bodem, verdeel de blokjes appel en peer de schijfjes banaan over de koeken massa. Verdeel de plattekaas over het fruit. Laat even opstijven in diepvries +/- 30 min. haal uit de vriezer en garneer af met de andere helft van de appel, peer niet geschild deze evenzeer met de schijven banaan in de limoen wentelen voor verkleuring tegen te gaan. Laat verder een nachtje verder opstijven in de koelkast. Voor het opdienen afwerken met de cacaopoeder. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst