KookJij

Recept voor Dessert: cake in een springvorm met fruit en amandelschilfers

Cake bakken hoeft niet altijd in een cake vorm.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 160 gr. Boter goed loskloppen met de suiker tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop deze goed onder de boter, gezeefde zelfrijzende bloem toevoegen meng zeer goed.
  2. Appels schillen, klokhuis verwijderen 1 appel in blokjes snijden de andere in schijven snijden. Rabarber ontdoen van de draadjes en in blokjes snijden. Meng de appels, rozijnen, rabarber een deel amandelschilfers onder de likeur en voeg de vanille suiker en kaneel toe.Voeg deze ingredienten onder het deeg behalve de schijven appels aan de kant houden. Verdeel het deeg in een beboterde bebloemde springvorm verdeel de schijven appels erover met wat amandelschilfers. Bak +/- 75 min laat even afkoelen in vorm en verwijder de springvorm. Serveer deze fris afgewekt met wat bloemsuiker.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst