KookJij

Chupe de Camarones

Een heerlijk chupe de camarones recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chupe de Camarones te bereiden

1).In de grote pan de olie verhitten met het zout en daarin de garnalen bakken, tot ze mooi roze zijn. Haal ze dan uit de pan en doe ze in een zeef boven een kommetje om uit te lekken en af te koelen.
2).Voeg dan toe in de grote pan de ui, knoflook, lombok,
cayenne, paprika, djinten en oregano. We blijven roeren en bakken tot de ui glazig is geworden.
3).Dan gaan er bij de tabasco, de pompoen, de kool, de aardappels, de mais en het water. Deksel er op en breng aan de kook. Dan rijst er bij. Vuur zacht zetten en nog 15 minuten laten sudderen.
4).Voeg de lima bonen toe (die al gekookt waren) en de room. Goed roeren en weer door laten warmen.
5).Dan gaan de geklutste eieren er in, terwijl we flink blijven roeren.
6).Dan gaan de erwten er in.
7).We zijn nu vlak bij het opdienen en nu gaan de tomaten brunoise erbij en de gepelde garnalen (die pelden we overal tussendoor zodra ze waren afgekoeld met het beetje olie dat werd opgevangen uit de zeef.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

In de voorverwarmde borden scheppen en eventueel bestrooien met korianderblaadjes.
Bestrooien met de geraspte kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst